Benodigdheden:
½ pot rode bieten
1 pot mais
1 kipfilet
2 el. zilveruitjes
5 tot 8 zoetzuren augurken
1 teentje knoflook
3 tot 4 hardgekookte eieren
1 pond aardappelen
1 el. margarine
1 takje soepselderij
1 el. tuinkruiden
7 el. mayonaise
1 snufje zout
1 appel
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout erbij. Kook ondertussen de kipfilet, tuinkruiden, knoflook en soepselderij gaar. Snij de augurken en zilveruitjes in kleine stukjes. Maak van de rode bieten een papje door ze in een blender te doen of fijn te prakken.
2.Schil de appel en haal het klokkenhuis eruit doe het in de keukenmachine of snij het in hele kleine stukjes. Mix de margarine, mayonaise, rode bieten en aardappelen tot een smeuïge puree. De appel kan er als laatste bij. Is de salade niet roze genoeg, doe er dan wat rode bieten(sap) bij.
3.Voeg bij de puree de zilveruitjes, augurken en in blokjes gesneden kipfilet. Roer alles goed door en breng het op smaak met een beetje zout. De hardgekookte eieren kunnen als laatste worden toegevoegd snij ze in gelijkmatige schijven en leg ze bovenop het gerecht.
Enjoy your meal!
Tip: De salade is het lekkerste als het koud geserveerd wordt, zet het daarom voor een paar minuten in de koelkast. Als de salade koud genoeg is kan het in een wijnglas geserveerd worden.