Benodigdheden:

1 ballon per bakje
1 reep chocolade per bakje (150 gr.)
framboos/of ander fruit naar keuze
slagroom/poedersuiker

Geniet na het diner van dit heerlijke dessert. De chocoladekom is gemaakt van een ballon, leuk en origineel. Vul de kom met framboos of ander lekker fruit naar keuze. Als je wilt kan je het  verder versieren door leuke patroontjes erop te tekenen met gesmolten witte chocola.

Bereidingswijze:

1. Blaas de ballonnen op, gebruik er één per bakje. De bakjes zijn het mooist als ze klein zijn. Gebruik daarom kleine ballonnen. Verwarm 2/3 van een reep smelt chocolade. Als alles bijna gesmolten is, haal je de pan van het vuur en roer je de overgebleven chocoladestukjes hier in. Hierdoor temper je de chocolade. Zorg dat de chocolade glad is. 
2. Leg bakpapier op een bakplaat of een groot bord. Schep de chocolade in een cirkel op de bakplaat. Dit wordt de onderkant van het bakje. Doop vervolgens de ballonnen met de knoop naar boven voor ongeveer de helft in de chocolade en zet ze op het chocoladecirkeltje. Als alle chocoladebakjes af zijn leg ze dan voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.
3. Als de bakjes hard zijn kunnen ze uit de koelkast gehaald worden. Houd de ballon vast bij het knoopje en maak daar in de buurt een klein knipje met een schaar. Laat de ballon nu leeglopen, doe dit voorzichtig omdat het bakje anders stuk kan gaan.

De chocoladebakjes zijn nu klaar. Gebruik als garnering frambozen of ander fruit naar keuze. Spuit er als laatste een beetje slagroom overheen.

Enjoy your meal!

Tip: Creëer verschillende kleuren chocolade bakjes door gebruik te maken van pure, witte en melkchocolade.