Benodigdheden vulling:
500 gr. gehakt
1 el. margarine
1 middelgrote ui
1 tl. zout, snufje peper
1 kleine groene of rode paprika
1 selderij stengel
50 gr. rozijnen
Benodigdheden deeg:
750 gr. bloem
345 ml. water
1 tl. zout, 2 el. suiker
145 gr. margarine
Kerstboom vormpje (optioneel)
Iedereen houdt van pasteitjes of ze nou gevuld zijn met kip, tonijn of zalm. Pasteitjes zijn ideaal als borrelhapje, snack en perfect voor tijdens een feestje of met de feestdagen. Maak ze helemaal in het thema van de kerstdagen door ze in een vorm van een kerstboom te maken. Heerlijke knapperige bladerdeeghapjes met een lekker hartige vulling.
Bereidingswijze:
Vulling: Smelt de boter in de pan en voeg alle ingrediënten toe behalve het vlees. Voeg wat peper op smaak toe. Blijf roeren tot de ui, selderij en paprika zacht gebakken zijn. Doe het vlees erbij en roer alles stevig door tot het gaar is.
Vulling
1.Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom en roer het met een pollepel of garde. Voeg tijdens het mixen steeds een beetje water bij tot het deeg mooi en soepel is. Snij het deeg in tweeën en maak daar twee strengen van.
2.Bedek een stuk van het aanrecht met bloem en leg daar het deeg op. Rol het deeg uit tot het een dikte heeft van 3mm, snij hier kerstboom figuren uit of gebruik het kerstboom vormpje.
3.Leg in het midden van het deeg wat vulling (ongeveer 1 á 2 eetlepels) en smeer de randen in met water, leg het andere stuk deeg er bovenop en druk de punten goed aan met een vork.
4.Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de pasteitjes goudbruin voor 15-20 minuten.
Serveer de pasteitjes op een schaaltje.
Enjoy your meal!
Tip: Gebruik kipfilet in plaats van gehakt. Kook de kipfilet en snij het in hele kleine stukjes.