Benodigdheden:

Middelgrote aardappelen (100 gram)
Zachte gezouten boter
Snufje zout
1 knoflook teentje

 

Bereidingswijze:

Snij de aardappelen in gelijke stukken, doe ze in een pan met water en kook ze voor 25 minuten gaar, doe hier ook wat zout bij. Verhit de melk in een pan, giet ondertussen de aardappelen af en laat ze even drogen. Nu kunnen ze gepureerd worden. Schenk hier steeds een beetje melk bij en breng het met een beetje zout en peper op smaak.

Nu kan de aardappelpuree gekleurd worden. Mix de aardappelpuree met een beetje kleurstof naar keuze tot het de gewenste kleur heeft, doe het in een spuitzak en vul de uitgeholde aardappelen in een vorm van een toefje. Geen spuitzak in huis? Maak dan gebruik van een lepel.

Tip: De aardappelen kunnen ook gekleurd worden doormiddel van natuurlijke producten:
Oranje = Mix gepureerde wortels met aardappelpuree
Rood = Mix rode bieten met aardappelpuree
Groen = Mix boerenkool met aardappelpuree
Geel = Mix een mespuntje kurkuma met aardappelpuree

Enjoy your meal!