sjokolatl

Sjokolatl: de geheime drank van de Azteken

Chocoladedranken worden vaak geassocieerd met winterse taferelen. Niet Sjokolatl. Sjokolatl kent de rijke traditie van de Azteken en herbergt de volle smaak uit het verleden. Deze bijzondere cacaodrank is het hele jaar door heerlijk, zowel warm als koud: in de winter als weldadige opwarmer, in de zomer als verfrissende smoothie of koele ‘choctail’.

Topkwaliteit duurzame chocolade

Sjokolatl wordt bereid met een chocoladetablet waarin topkwaliteit chocolade met het duurzaamheidskeurmerk UTZ Certified is verwerkt. De tablet wordt gesmolten in opgewarmde of opgeschuimde melk, eventueel bij de gast aan tafel. De tablet is verkrijgbaar in klein formaat (15 gram), als heerlijke toevoeging bij nagerechten, en in groot formaat (60 gram), als hemels chocolademoment of als basis voor bijzondere gerechten.

Voor meer info: www.sjokolatl.nl

colddd

Frisse choctails

Sjokolatl wordt gekenmerkt door zijn rijke, volle smaak. Ook koud komt de drank mooi tot zijn recht, met bovendien een boeiende textuur: een koude Sjokolatl voelt namelijk als een smoothie, met spikkels chocolade die smelten op de tong. Sjokolatl kan ijskoud worden gedronken met of zonder ijsklontjes.

Bijzonder en fruitig

Een ijskoude Sjokolatl is ook bijzonder lekker met fruit. Maak een smoothie van rood fruit en Sjokolatl, of meng de Azteekse drank met biologisch bananenijs tot een majestueuze milkshake. Fruitige likeuren passen ook goed bij Sjokolatl. De fruitige ‘choctail’ is af met ijsparels op het glas en een schijfje fruit op de rand.

colddd

Altijd persoonlijk en bijzonder

De Azteken brachten hun xocoatl op smaak met piment, vanille of chilipeper. De eigentijdse Sjokolatl kan diverse chocolade-experimenten aan. Zo kan het worden gebruikt als basis voor gerechten. Bv met honing, kaas, knoflook of spek. Dat maakt van Sjokolatl de ultieme cacao-ervaring: altijd bijzonder en persoonlijk.

Unieke beleving

Sjokolatl kan heerlijk geserveerd worden. Bijvoorbeeld in een latte macchiatoglas, waarop de tekening van de gesmolten chocolade duidelijk zichtbaar is. Denk ook aan bv de toevoeging van likeuren, kruiden of specerijen. Alles is mogelijk.